Kiki Bertens weet ook niet wat er allemaal gebeurt
NOS Sport

Halvefinalist Bertens: this is crazy

Met een stralende lach stapte Kiki Bertens de baan af in Parijs. Ze had net de nummer negen van de wereld, Timea Bacsinszky, verslagen. In straight sets nog wel: 7-5, 6-2. "Ik kan het niet geloven", was haar eerste reactie.

"Dit is echt ongelooflijk", bleef ze haar hoofd schudden na de knappe overwinning op de Zwitserse Timea Bacsinszky. "In de halve finales... crazy."

De Franse interviewer wilde nog even weten of ze wel wist wie nu haar tegenstander is. "Nee geen idee. Serena? Nou, ik denk dat het een geweldige wedstrijd wordt. Ik ga gewoon spelen en ga alles geven wat ik heb."

Kuit

Bij de NOS-microfoon kwam het Kiki Bertens-geheim ter sprake. Wat is dat precies? "Vechten voor elk punt, denk ik, er alles aan doen om zo goed mogelijk te spelen. En als het dan gaat lopen, krijg ik vertrouwen en is het ook rustig in mijn hoofd. Dat is het belangrijkste."

Voor haar volgende partij moet ze eerst goed uitrusten. "Ik moet zeggen dat ik erg veel last had van mijn kuit in de tweede set. Het serveren ging erg moeizaam. Maar des te knapper is het dat ik 'm eruit heb getrokken in twee sets. Gewoon door te blijven vechten."

Williams met moeite

Serena Williams had in haar kwartfinale veel moeite met Joelia Poetintseva. Ze verloor de eerste set, werd bijna gebroken bij 4-4 in de tweede set, maar vond net op tijd haar beste spel: 5-7, 6-4, 6-1.

Bertens: ben niet bang voor Serena

Half miljoen euro

Door haar plek bij de laatste vier is Bertens al verzekerd van precies een half miljoen euro aan prijzengeld. Bovendien is ze op de virtuele wereldranglijst inmiddels opgeklommen naar plaats 27. Ze begon het toernooi als 58ste.

Gebakken eitje Sluiter helpt Bertens erdoorheen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl