NOS-verslaggever verrast Djokovic met eigen taal

"Het is raar om voor de Nederlandse televisie een interview in het Servisch te geven. Dank u wel voor dit uiterst bijzondere moment." Aldus Novak Djokovic op Roland Garros tegen NOS-verslaggever Vlado Veljanoski.

Veljanoski is een Macedoniër en verraste de Serviër in de 'mixed-zone' door hem in zijn eigen taal te benaderen. De beste tennisser van de wereld wist niet wat hem overkwam. "Wilt u dat ik in het Servisch antwoord geef? Zeker weten? Oké."

De vraag voor Djokovic bij de start van het tweede grandslamtoernooi van het jaar was of Roland Garros inmiddels een obsessie voor hem is. Hij heeft alle andere majors al meermaals gewonnen, maar in Parijs staat hij nog altijd met lege handen.

"Ik waak ervoor dat het een obsessie wordt", zegt de gisteren 29 jaar geworden Serviër. "Want volgens mij komt een obsessie voort uit een negatieve emotie en daar ben ik niet naar op zoek."

"De laatste twee jaar heb ik de finale gehaald", gaat hij verder. "Ik ben dicht bij de trofee geweest en misschien is dit mijn jaar wel. Het zou triest zijn als alles wat ik in m'n carrière bereikt heb vergeten wordt en alles alleen van mijn succes op dit toernooi afhangt."

Djokovic viert verjaardag met journalisten

Twee van Djokovic' voornaamste uitdagers zijn Rafael Nadal en Andy Murray, zeker nu Roger Federer er niet bij is. "En dat is slecht nieuws voor iedereen", vindt Nadal. "Maar goed, dat hoort bij de sport. Ik heb in m'n carrière ook belangrijke toernooien gemist."

Murray versloeg Djokovic een week geleden in de finale van Rome. "Ik heb vorig jaar hard gewerkt aan m'n spel op gravel. Vooral aan het bewegen. Dat heeft me enorm geholpen. Hopelijk heb ik een goed toernooi", aldus de Brit.

Tennistoppers zijn klaar voor Roland Garros

STER reclame