Zeker vijf films van Sony die nog niet in de bioscoop zijn geweest, zijn al illegaal te downloaden.
NOS Nieuws

Noord-Koreanen willen Sony-hack niet ontkennen

Noord-Korea ontkent niet dat het achter de hack zit die Sony Pictures vorige week trof. Een regeringswoordvoerder zei slechts "Wacht maar af" op de vraag of het land achter de hack zit. Wel voegde hij toe dat "de vijand Noord-Korea altijd overal de schuld van geeft".

Sony Pictures had grote computerproblemen. Zeker vijf films die nog niet uit zijn, zijn sinds de hack al illegaal via internet te downloaden. Of dat een direct gevolg is van de hack, is nog niet duidelijk.

"Hacked by #GOP"

De FBI onderzoekt de aanval, die 24 november begon. Sony-medewerkers zagen volgens onbevestigde berichten op hun computerscherm de tekst "Hacked by #GOP" verschijnen.

Dat kan betekenen dat een groep die zich Guardians of Peace noemt, achter de aanval zit. Het e-mailsysteem van Sony ging plat en ook andere interne systemen werkten niet meer.

De nieuwe films die al illegaal via internet te zien zijn, zijn Still Alice, Annie, Mr. Turner en To Write Love on Her Arms. Verder is de film Fury, die al wel in bioscopen te zien is, nu ook illegaal te downloaden.

Noord-Korea

Er zijn speculaties dat de cyberattack te maken heeft met de film The Interview, een komedie over een poging van de CIA om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De film komt 25 december uit. Noord-Korea heeft daarover al gezegd dat de film "de wanhoop" van de Amerikaanse samenleving aantoont.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl