NOS Nieuws

Meer dan honderd doden bij aanval op school Peshawar

  • EPA
    Gewonde kinderen zijn opgenomen in een ziekenhuis in Peshawar
  • EPA
  • AFP
  • EPA
  • EPA

Bij een aanval van de Taliban op een militaire school in de Pakistaanse stad Peshawar zijn 126 doden gevallen. Onder hen zijn zeker 84 kinderen. Er zijn tientallen gewonden.

De actie is opgeëist door de Pakistaanse Taliban. Volgens een woordvoerder is de aanval een reactie op operaties van het leger die tegen de Taliban gericht zijn.

Bomvesten

De zes aanvallers zijn zelfmoordterroristen. Ze dragen bomvesten en hun doel is om met name de oudste leerlingen op de school te doden, zegt NOS-correspondent Joeri Boom. Volgens de autoriteiten zijn vijf van de zes aanvallers gedood.

Er zijn circa 500 studenten in de school. Volgens de autoriteiten worden er nog leerlingen gegijzeld door de Taliban. Het leger is een bevrijdingsactie begonnen. Inmiddels is er een aantal leerlingen en personeelsleden in veiligheid gebracht.

In het gebouw zijn diverse explosies gehoord, zeggen de autoriteiten. De straten rond de school zijn ontruimd. Ook staan er ambulances klaar.

Militaire school

Het doelwit is een zogenoemde militaire school. Er zitten vooral kinderen van militairen op, maar ook kinderen van gewone burgers. Toch beschouwt de Taliban het als een militair doel, vertelt Boom.

Taliban: aanslag vergelding van dood Taliban-leden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl