ANP

Het is alweer vier dagen na de dreun die de Nederlandse wielerwereld te verwerken kreeg. Het verhaal van de val van Steven Kruijswijk in de Giro d'Italia is inmiddels bekend, maar zorgde zondagavond nog altijd voor hoofdpijn bij de leiding van Lotto-Jumbo.

"Nu de huldiging net geweest is, voelt het extra zuur", zei ploegleider Addy Engels kort na afloop van de finish en de bijbehorende ceremonie van de laatste etappe. Op datzelfde moment werd op de achtergrond de Italiaan Vincenzo Nibali in het roze gehesen.

"Valpartijen horen bij de koers, maar op deze manier verliezen, is echt heel zuur", aldus Jan Boven, de andere ploegleider. "We gaan hier met opgeheven hoofd weg. Een vierde plek is zuur, maar het is wel een vierde plek met een gouden randje."

Ondanks de val reed Kruijswijk de Ronde van Italië uit. Zijn verpeste humeur ten spijt keek hij stiekem al vooruit naar de grote rondes die nog zullen volgen. Boven voorspelt dat er meer kansen gaan komen.

"Ik had al eerder met journalisten gedeeld dat ik ervan overtuigd was dat het podium in de Giro mogelijk was. Die drive hadden wij en Steven ook", aldus Boven.

In het verleden deed Kruijswijk nooit eerder zo lang mee om de prijzen. "Hij liet het vaak liggen in de eerste week en hij was altijd op zijn best in de derde week. Nu heeft hij drie weken op heel hoog niveau gepresteerd."

STER reclame