Dumoulin: tijdrit winnen, daarna zien we wel

Dat Tom Dumoulin de roze trui zou moeten afstaan aan Marcel Kittel was ingecalculeerd. De achterstand van de Limburger na de derde etappe van de Ronde van Italië bedraagt negen seconden. "Of Marcel nu voor me staat of achter me, voor het klassement maakt dat niet uit. Alleen voor het truitje. Maar die pak ik later wel terug", zei Dumoulin na de derde etappe.

Maandag vliegt Dumoulin naar het zuiden van Italië, waar dinsdag de Ronde zijn weg vervolgt. Betrekkelijke rust na de hectiek in Nederland? Glunderend: "Het was veel, heel veel. Maar wel leuk veel."

Gevaar

Ook van Nijmegen naar Arnhem had Dumoulin genoten van alle aanmoedigingen. Toch lag er gevaar op de loer. "Het was heel nerveus", constateerde hij. "Lotto-Soudal wilde het peloton uit elkaar scheuren in de wind, maar dat had ik in de gaten. Er stond net niet genoeg wind helaas, want ik zat goed in positie."

Extra tijdswinst op de concurrentie zat er vandaag niet in, maar het had veel slechter kunnen aflopen in de hectische slotfase in de straten van Arnhem. Zo viel Primoz Roglic, de nummer twee, weg uit het klassement na een grote valpartij. De Sloveen verloor uiteindelijk ruim zeven minuten.

Ambitie

Over zijn ambities in het vervolg van de Giro is Dumoulin duidelijk. "De tijdrit op dag negen. Die wil ik winnen."

En dan zou het zomaar kunnen dat het roze weer voor hem is. En wat ligt er dan in het verschiet? Kan hij meedoen voor het klassement? "Ik denk dat mijn niveau in het hooggebergte nog niet hoog genoeg is, maar ik hoop na die tijdrit dit truitje weer aan te kunnen trekken."

STER reclame