Zeventiende in de eredivisie, slechts dertien punten uit zestien wedstrijden, met 6-0 verliezen van Excelsior in de beker en dan komt zondag Feyenoord ook nog op bezoek. De zorgen van NAC Breda worden met de dag groter.

"Wij waren duidelijk minder dan Excelsior. Het resultaat is erg, maar de manier waarop je gespeeld hebt, is erger", zei Eric Hellemons donderdagavond na de oorwassing op Woudestein. "Want als je goed voetbalt, kom je vanzelf een keer bovendrijven. Maar wij hebben vandaag helemaal niks laten zien. Dit is zorgwekkend. Ik heb dit niet eerder meegemaakt.”

"Dit heeft niets met instelling te maken"

"Ik ben het er niet mee eens dat de spelers niet willen", nam hij zijn team enigszins in bescherming. "Het lijkt gemakzuchtig, maar dat is het niet. Het heeft ook niets met instelling of mentale weerbaarheid te maken. Het gaat om kwaliteit."

Hellemons weigerde de nederlaag op te hangen aan het spookdoelpunt, waarmee Excelsior fortuinlijk op 2-0 kwam. "Ik denk dat het wel een rol speelt, maar het gaat te kort door de bocht om te zeggen dat je daardoor verloren hebt."

Er moeten in de winterstop betere spelers bijkomen om in de tweede seizoenshelft te kunnen overleven.

Eric Hellemons

Mentaal

"Maar het is wel zo dat wij daardoor een tik kregen. En door de fase waar we in zitten komen wij daar mentaal niet meer bovenop", aldus Hellemons, die met NAC dit seizoen al de nodige tegenvallers moest verwerken.

"We maken te vaak dezelfde fouten. Dat weten we binnen de club. Er moeten in de winterstop betere spelers bijkomen om in de tweede seizoenshelft te kunnen overleven. Iedereen weet dat er iets moet gebeuren. Daarom zijn we hard op zoek naar versterkingen." 

Ten Rouwelaar ten einde raad

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar was ten einde raad na de bekeruitschakeling. "Ik weet ook niet hoe we verder moeten. Als je met 6-0 verliest van Excelsior dan is dat dramatisch. Ik ben heel teleurgesteld."

STER reclame