Amsterdam en HGC dwingen derde duel af

Hockeyers Amsterdam dwingen derde duel af

Amsterdam heeft tegen Kampong een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen in de halve finales van de play-offs. De Amsterdammers wonnen thuis na verlenging met 3-2. Kampong had de eerste wedstrijd in Utrecht met 4-2 gewonnen.

Kampong begon sterk in Amsterdam en kwam op voorsprong door een lage backhand van Quirijn Caspers. Nog voor rust kwam Amsterdam langszij door een benutte strafbal van Mirco Pruyser. Over de aanleiding van de strafbal, een sliding van Robbert Kemperman, werd driftig gediscussieerd, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk.

Amsterdam moest winnen en ging in de tweede helft op jacht naar de voorsprong, maar de treffer viel aan de andere kant. Martijn Havenga sneed rechts de cirkel binnen, iedereen rekende op een voorzet, maar Havenga zag een gaatje en schoot de bal zelf binnen.

In de slotfase moest Kampong met een man minder verder nadat Kemperman voor de tweede keer met een gele kaart naar de kant was gestuurd. Vlak voor tijd tikte Pruyser de 2-2 binnen, waardoor een verlenging nodig was. Daarin viel al snel de 'golden goal': Billy Bakker was de gelukkige.

HGC grijpt ook laatste strohalm

In de andere halve finale tussen Oranje Zwart en HGC moesten net als in de eerste wedstrijd shoot-outs de beslissing brengen. Maar waar de Eindhovense ploeg woensdag de sterkste was, nam HGC dit keer de shoot-outs als beste.

In de reguliere speeltijd zette Caspar van Dijk de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Zijn voorzet werd door HGC-doelman Sam van der Ven in eigen doel gewerkt.

Na rust maakte de Argentijn Gonzalo Peillat er via een strafcorner 1-1 van voor HGC. Gescoord werd er niet meer, waarna er shoot-outs werden genomen. Daarin misten Robert van der Horst en Muhammad Rizwan voor Oranje Zwart.

Zondag zijn de beslissende wedstrijden in beide halve finales van de play-offs. Amsterdam en Oranje Zwart spelen dan thuis.