Pro Shots

Het leven in Leicester is het alledaagse al jarenlang ontstegen. Dat begon in 2012 toen de resten van koning Richard III werden ontdekt en vier jaar later zijn het de ongelooflijke successen van de plaatselijke voetbalclub die Leicester tot wereldnieuws maken.

Is er een verband tussen de historische vondst van het graf en de koppositie van Leicester City in de Premier League? Ja, zeggen degenen die in het bovennatuurlijke geloven in koor. Sinds de koning, die in 1485 op het slagveld overleed, in maart 2015 werd herbegraven, is Leicester City ineens als een raket omhoog geschoten.

Burgemeester Peter Soulsby houdt het op een onvoorstelbare samenloop van omstandigheden. "Sinds de herbegrafenis heeft Leicester City bijna niet meer verloren. Ze zijn van de onderste plaats naar de koppositie gekomen. Bizar", aldus de burgemeester tegen de NOS.

Is Leicester City bevangen door de geest van Richard III?

Terwijl de supporters elkaar, dronken van geluk, in de arm knijpen om te kijken of dit allemaal wel echt gebeurt, gelooft plaatselijk journalist Rob Tanner dat de voetbalwereld vanaf nu nooit meer hetzelfde zal zijn. Tanner: "Leicester laat aan de kleinere clubs zien dat het wel degelijk mogelijk is om de traditionele grootmachten aan te vallen."

Tanner: "Clubs als Manchester United en Chelsea investeren miljoenen in spelers alleen op basis van reputatie. Een soort luiheid. Leicester is enorm actief in het opsporen en scouten van spelers die bij de club passen. Dat loont zich."

Wes Morgan viert een treffer voor Leicester City Pro Shots

Als Leicester de titel pakt, dan lacht Leigh Herbert zich gierend rijk. Hij zette namelijk voor het begin van dit seizoen vijf pond in op het kampioenschap van Leicester. Quotering: 5.000 tegen 1. In het geval van Herbert: een uitkering van 25.000 pond, omgerekend zo'n 30.000 euro.

De bookmakers hebben inmiddels al meer dan 5.000 pond aan Herbert betaald, in ruil daarvoor moest hij zijn inzet met twee pond verlagen naar drie pond. "Niet slecht toch, voor een weddenschap waar ik enorm om ben uitgelachen", vertelt Herbert.

Inmiddels peinst de burgemeester over de verandering van straatnamen in zijn stad. Een Lineker Road is er al, vernoemd naar de beroemde spits en huidig BBC-presentator. Peter Soulsby: "Maar als we kampioen worden, moet er ook een Ranieri Road komen. En een Schmeichel Street."

STER reclame