PSV bedankt het publiek

PSV klopt Vitesse en legt druk weer bij Ajax

PSV mag zich minstens voor één dag koploper van de eredivisie noemen. De club uit Eindhoven won thuis met 2-0 van Vitesse en heeft nu drie punten voorsprong op Ajax, dat woensdag op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

De wedstrijd kende een enerverende start. Beide ploegen zochten in hoog tempo de aanval en kregen ook kansen. Nadat een schot van Denys Oliynyk gekraakt was en een doelpunt van Jeffrey Bruma wegens buitenspel was afgekeurd, opende Davy Pröpper de score tegen zijn oude ploeg. Na een mooie aanval rondde de middenvelder af met een gekruld schot.

Luuk de Jong juicht bij de 1-0 van Davy Pröpper
    Jeffrey Bruma kopt raak, maar staat buitenspel

PSV, dat een slechter doelsaldo heeft dan Ajax, leek vervolgens door te drukken en werd gevaarlijk via afstandsschoten van Santiago Arias en Luciano Narsingh. Na twintig minuten zakte echter het tempo en beide ploegen maakten steeds meer fouten, waardoor er voor rust weinig meer te genieten viel.

In de tweede helft opende Vitesse weer sterk. De bezoekers namen het initiatief, zetten PSV onder druk en zorgden voor gevaar via Milot Rashica en Dominic Solanke. De thuisploeg loerde op de counter en had het duel via Davy Pröpper en Marco van Ginkel al snel kunnen beslissen.

• ANP Pro Shots
    Jetro Willems, Davy Pröpper, Santiago Arias en Luciano Narsingh vieren feest.
    Luuk de Jong benut een penalty
    Maxime Lestienne had de strafschop versierd

Twintig minuten voor tijd viel de 2-0 alsnog. De net ingevallen Maxime Lestienne werd gevloerd door Kevin Diks, waarna Luuk de Jong vanaf elf meter zijn 23ste seizoenstreffer liet aantekenen.

Vitesse drong daarna nog wel aan, maar PSV verdedigde met man en macht. De thuisploeg gaf amper kansen weg, al was Solanke nog wel dicht bij een tegentreffer. Vlak voor tijd kopte De Jong van dichtbij net naast en verzuimde ook Narsingh de 3-0 te maken.