Valeri Qazaishvili (l) in duel met FC Groningen speler Tom Hiariej

Groningen gelijk tegen Vitesse

FC Groningen heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen mede-middenmoter Vitesse, dat nu al zeven wedstrijden wacht op een zege. De laatste Arnhemse overwinning dateert van 18 oktober toen met 4-1 werd gewonnen bij Willem II.

Groningen zorgde in de beginfase voor het meeste gevaar, vooral via Mimoun Mahi die na acht invalbeurten voor het eerst in de basis stond. Hij verzuimde na een steekpassje van Michael de Leeuw doeltreffend af te ronden, faalde na balverlies van Jan-Arie van der Heijden opnieuw oog-in-oog met doelman Eloy Room, die bij Mahi's derde kans Vitesse weer redde.

In het vervolg van de eerste helft bleef Groningen het gevaarlijkst, maar Vitesse sloeg kort voor rust bij zijn eerste kans direct toe. Na een voorzet van Valeri Kazaisjvili ontdeed Bertrand Traoré zich van Martijn van der Laan en scoorde hij met een bekeken schot via de binnenkant van de paal.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid met een sterker Vitesse, dat zijn kansen niet wist te verzilveren en onverwacht een tegentreffer incasseerde. Doelman Room verslikte zich in een zwabberschot van Mahi, waarna Tjaronn Chery uit de rebound de bal over de lijn frommelde.

In het vervolg van de tweede helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Mahi, De Leeuw en Nick van der Velden misten kansen voor Groningen, terwijl Renato Ibarra en Zakaria Labyad dat deden namens Vitesse. In de extra tijd was Groningen het dichtst bij de winnende goal toen een kopbal van De Leeuw van de lijn werd gehaald.