PSV'er Georginio Wijnaldum viert zijn doelpunt tegen FC Twente

PSV wint topper tegen FC Twente

PSV heeft in de eredivisie de topper tegen FC Twente gewonnen en daardoor de koppositie weer overgenomen van Ajax. De ploeg van Phillip Cocu zegevierde in Eindhoven met 2-0 dankzij treffers van Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum.

PSV, dat nu al acht duels op rij ongeslagen is, begon sterk aan de wedstrijd. Twente werd teruggedrongen en de eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Luciano Narsingh stuitte echter op de goed uitgekomen doelman Sonny Stevens, die bij Twente de voorkeur kreeg boven Nick Marsman.

De Jong kopt raakt

Twente kwam er aanvankelijk niet aan te pas, maar had na een kwartier wel op voorsprong moeten staan. Cuco Martina zette Torgeir Børven vrij voor de keeper, maar de Noor faalde. Vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Na een corner van Jethro Willems kopte voormalig Twente-spits De Jong raak. Doelman Stevens ging daarbij niet vrijuit.

Het duel was daarna iets meer in evenwicht. Toch wist PSV de voorsprong via een prachtige aanval nog voor rust te verdubbelen. Na een een-tweetje tussen De Jong en Narsingh tikte Wijnaldum de bal van dichtbij ongehinderd binnen.

Twentse plaagstootjes

In de tweede helft was de eerste kans eveneens voor PSV. Memphis Depay schoot echter naast, waarna Twente iets beter in de wedstrijd kwam. Mede door enkele Eindhovense foutjes kregen Hakim Ziyech, Jesús Corona en invaller Orlando Engelaar mogelijkheden, maar een treffer bleef uit.

PSV had ondanks de Twentse plaagstootjes de overhand en zocht waar het kon de aanval. Dat leverde ook kon nog wel enkele kansjes op. Die werden weliswaar gemist, maar de zege kwam geen moment in gevaar.