NOS Voetbal

El Ghazi: mijn benen jeukten al

El Ghazi: ik ga niet zielig doen omdat ik niet speelde

Anwar El Ghazi was zaterdagavond een gelukkig mens. Na een paar korte invalbeurten, mocht de aanvaller van Ajax bijna de hele tweede helft meedoen tegen SC Cambuur. "Ik was heel blij. Ik voelde me helemaal gelukkig toen ik weer op het veld stond."

De 20-jarige was de gevaarlijkste man van de bezoekers, die tot dan toe hekkensluiter Cambuur amper in de problemen hadden gebracht. "Mijn benen jeukten voor de rust al, want ik zag dat het niet echt lekker liep."

Hij gaf de assist waaruit Davy Klaassen het enige doelpunt maakte, gaf Amin Younes nog een enorme kans op de 2-0 en had zelf ook nog kunnen scoren. "Een goede invalbeurt, zo kan je het wel zeggen, ja", glunderde hij na afloop.

Schorsing

Eind februari was El Ghazi nog basisspeler bij Ajax. Een schorsing dwong De Boer tot andere keuzes en sindsdien moet El Ghazi het doen met invalbeurten. "Zo gaat dat. De een zijn dood is de ander zijn brood, ook in het voetbal. Ik moet dat gewoon accepteren." Niet dat hij dat altijd makkelijk vindt. "Dan lig ik mijn bed en dan denk ik: morgen speel ik weer niet. Dat is heel vervelend."

El Ghazi stelt zich professioneel op. "Het belangrijkste is het team en ik ga nu niet zielig lopen doen dat ik niet speel. Ik train hard, daardoor kon ik goed invallen zonder moe te worden. Dat is belangrijk, je moet er gelijk staan."

Aftrap

"Als reservespeler moet je bij een invalbeurt je voeten laten spreken. Dat is het enige juiste antwoord." En dan de volgende wedstrijd weer vanaf de aftrap? "Ik denk dat elke voetballer dat wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl