Op social media zijn acties gestart om de Arena in Amsterdam om te dopen in Johan Cruijff Stadion of Johan Cruijff Arena
NOS Voetbal

Johan Cruijff Stadion of Johan Cruijff Arena?

"Wenen heeft het Ernst Happel Stadion. Amsterdam weet wat het te doen staat." Opiniemaker Jan Dijkgraaf verwoordt wat na het overlijden van Johan Cruijff op social media al snel en veel de ronde doet. Moet de Arena in Amsterdam niet omgedoopt worden in 'Johan Cruijff Arena' of 'Johan Cruijff Stadion'?

Ajax-directeur Edwin van der Sar vond het donderdag nog te vroeg om over een nieuwe naam van de Arena in Amsterdam te speculeren. "Daar zijn we de afgelopen uren nog niet mee bezig geweest. We houden alle opties open", zei hij over de suggesties.

Ook in Spanje zijn er mensen die op Twitter en Facebook oproepen Camp Nou in Barcelona naar de overleden Nederlandse topvoetballer te vernoemen. Via de hashtag #estadijohancruyff wordt er opgeroepen de naam van het stadion te veranderen.

De Catalaanse krant La Vanguardia is een poll onder de lezers begonnen om te kijken of er animo voor zo'n naamswijziging is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl