Excelsior speler Ninos Gouriye is blij met zijn doelpunt

ADO thuis niet langs Excelsior

ADO Den Haag heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Excelsior. De nummers 16 en 13 uit de eredivisie schoten met het 2-2 gelijkspel en het daaruit voortvloeiende punt allebei weinig op.

De eerste helft was een wonderlijke. De Hagenaars begonnen iets beter (overigens zonder kansen te creëren), maar raakten compleet van de leg toen Luigi Bruins met een afstandsschot Excelsior op een voorsprong zette. Ineens kregen de bezoekers alle ruimte en liet ADO-huurling Ninos Gouriye zelfs de 2-0 aantekenen.

Het Haagse publiek liet zijn ongenoegen duidelijk blijken, maar bond in toen Mike van Duinen de schade enigszins herstelde. Uit een vrije trap van Roland Alberg kon hij de bal rustig aannemen en binnen schieten. Vier minuten later was het weer gelijk: Michiel Kramer kopte door, Gianni Zuiverloon rondde keurig af.

Minder vertier

De tweede helft leverde minder vertier op. ADO leverde de bal meestentijds keurig in bij de tegenstander, die vervolgens veel te weinig deed met de gecreëerde kansen.

In het 'Haags kwartiertje' trok ook de thuisploeg ten strijde, zodat beide ploegen vol op de aanval speelden. De inzet was hoog, maar het rendement nihil. Ondanks al het gehol en gesleur viel er geen kans meer te noteren.