Rio de Janeiro
NOS Sport

Studio Olympia: nog 109 dagen tot Rio

Met nog ruim drie maanden te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws. Kortom, alles draait om Rio de Janeiro.

Turnploeg aanwezig op Spelen

Onder aanvoering van Epke Zonderland schreven de Nederlandse turnmannen geschiedenis op het OKT in Rio de Janeiro. Voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 is Nederland weer als team aanwezig op het toernooi.

Het zestal van plaatsvervangend bondscoach Bram van Bokhoven eindigde bij het OKT als derde; de beste vier van de acht landen plaatsten zich.

Turners leveren historische prestatie op OKT

De Nederlandse boogschutters hebben zich na twaalf jaar ook weer als team geplaatst voor de Olympische Spelen en de drie teamleden mogen ook deelnemen aan de individuele olympische wedstrijd. Maar welke drie schutters gaan er?

Met Rick van der Ven en Sjef van den Berg heeft Nederland twee handboogschutters in de top-10 van de wereld. De selectie is in volle gang en het niveau is hoog.

Welke drie handboogschutters gaan naar Rio?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl