NOS Sport

McLeod verrast met titel op 60 meter horden

60 meter prooi voor Jamaicaan Mcleod

De Jamaicaanse atleten waren op de WK indoor in Portland niet erg succesvol, maar hordeloper Omar McLeod hielp het land op de slotdag alsnog aan een gouden medaille. McLeod, vorig jaar zesde op de 110 meter horden bij de WK in de buitenlucht, troefde in de finale van de 60 meter horden twee Fransen af in de strijd om de wereldtitel.

McLeod won in 7,41, een evenaring van de beste seizoenprestatie. Pascal Martinot-Lagarde moest net als twee jaar geleden in Sopot genoegen nemen met zilver. Zijn landgenoot Dimitri Bascou, die de WK indoor begon met de beste seizoentijd van 7,41, kwam niet verder dan brons.

Amerikaanse mannen sluiten WK indoor af met estafettezege

Amerikaanse mannen sluiten af met zege

Het evenement in de Amerikaanse stad werd afgesloten met een Amerikaanse zege. De mannen uit het gastland wonnen de 4x400 meter. Het was de dertiende gouden medaille van de Amerikanen, die in totaal 23 plakken veroverden.

In Portland ontbraken de Russische atleten vanwege de eerder door de internationale atletiekfederatie IAAF opgelegde voorlopige schorsing vanwege corruptie en wanbeleid op het terrein van dopingbestrijding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl