NOS Sport

Niyonsaba bezorgt Burundi eerste goud op WK indoor

Niyonsaba bezorgt Burundi eerste goud op WK indoor

Ze leert snel. Francine Niyonsaba bezorgde haar geboorteland Burundi het eerste goud bij de wereldkampioenschappen indoor atletiek. De 22-jarige atlete liep in Portland in haar tweede indoorrace ooit naar de mondiale titel op de 800 meter.

Niyonsaba liep halverwege naar de koppositie en stond die niet meer af. De nummer zes van de 800 meter in de olympische finale in Londen won in 2.00,01, de beste wereldseizoenprestatie.

De Amerikaanse Ajee Wilson veroverde via een sterke eindsprint nog zilver (2.00,27). Het brons was in 2.00,44 voor de Keniaanse Margaret Wambui, de juniorenwereldkampioene van 2014.

Goud hoogspringster Cunningham in Portland

Goud Cunningham, estafettedames VS

De Amerikaanse hoogspringster Vashti Cunnigham nam de wereldtitel indoor over van de Poolse Kamila Licwinko. Bij een hoogte van 1,99 meter was de titelstrijd voorbij. Cunningham, de Spaanse Ruth Beitia, Licwinko en de Litouwse Airiné Palsyte misten drie keer op die hoogte.

Cunningham, in januari 18 jaar geworden, ging als enige in haar eerste poging over 1,96 en dankte daar haar goud aan. Beitia, tot 1,96 foutloos, had een poging meer nodig. Brons ging naar Licwinko.

In de finale van de 4x400 meter zagen Natasha Hastings, Quanera Hayes, Courtney Okolo en Ashley Spencer hun zege mede door een vroege val van de Jamaicaanse Patricia Hall nooit in gevaar komen.

Nummer twee Polen gaf bijna vijf seconden toe. Roemenië eindigde vlak achter de Poolsen als derde.

Amerikaanse vrouwen snelste op estafette

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl