NOS Sport

Hassan: ik zag het goud al voor me

Niemand zou haar van het goud afhouden. Ook niet haar voormalige landgenote Dawit Seyaum, die in de finale van de 1.500 meter in de laatste ronde nog een ferme aanval op haar leidende positie ondernam. Sifan Hassan liet zich niet verrassen en counterde met nog een versnelling. Haar eerste wereldtitel was een feit. "Ik zag het goud al voor me."

"Ik heb de race gemaakt", keek de geboren Ethiopische terug op haar sublieme race. Eerst reageerde ze toen niemand de weggelopen Australische Melissa Duncan wilde terughalen. Het gat was in de beginfase aardig opgelopen. "Niemand deed wat, toen ben ik haar maar gaan volgen. Toen kreeg ik nog een duw, het was niet gemakkelijk."

Sterk genoeg voor elke aanval

Waar Hassan in het verleden tactisch nog wel eens in de fout wilde gaan op belangrijke momenten, was ze nu sterk genoeg om alle concurrenten haar wil op te leggen.

Ze versnelde na een traag begin al vrij vroeg en kreeg Seyaum in haar kielzog mee. Hassan maakte zich niet druk. "Ik heb eerder een keer tegen haar indoor gelopen. In Doha verloor ik, liep ze ook lang achter me maar toen was ik ziek geweest."

Hassan wist dat het op haar eindschot zou aankomen. "De race verliep eigenlijk niet hoe mijn trainer Honoré Hoedt en ik hadden verwacht. Ik heb geïmproviseerd. De 1.500 meter gaat om de eindsprint. En ik wist dat ik nog veel had. Ik had genoeg energie", klonk het lachend na haar grootste internationale succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl