NOS Sport

WK-zilver voor Schippers op 60 meter, wereldtitel voor Pierre

WK-zilver voor Schippers op 60 meter, wereldtitel voor Pierre

Dafne Schippers heeft bij de wereldkampioenschappen indoor in Portland naast de wereldtitel op de 60 meter gegrepen. De Nederlandse kampioene liep in de finale naar zilver. Ze noteerde 7,04 seconden, net boven haar pr van 7,00.

De wereldtitel ging naar de Amerikaanse Barbara Pierre, die een goede start perfect afrondde. Pierre won in 7,02. Het brons was voor de Jamaicaanse Elaine Thompson: 7,06.

Schippers kwam, net als in de series en de halve finales, moeizaam uit het startblok. Pierre nam op de eerste meters afstand. De Nederlandse, die het afgelopen jaar juist veel aan haar start werkte, liet een geweldige inhaalrace zien. Ze kwam in de buurt, maar er niet langs. Het verschil was uiteindelijk 0,02 seconde.

Wereldtitel geen gemakkelijke opgave

Schippers kwam maar voor een ding naar Portland: winnen. De wereldkampioene had net als Pierre deze winter met 7,00 seconden een persoonlijk record neergezet. In de series was ze de concurrentie de baas, in de halve finales moest ze Thompson laten voorgaan. Het was duidelijk dat een eventuele wereldtitel geen gemakkelijke opgave zou worden.

Juist het onderdeel dat haar de laatste tijd minder in de weg zat, liet het nu weer afweten. De start blijft voor de sprintdiva een heikel punt. Vooral de eerste passen, want de reactiesnelheid is doorgaans in orde. Schippers stopt er met haar coach Bart Bennema en de Amerikaan Rana Reider veel tijd om de eerste meters te verbeteren. In Portland ging het nog niet goed genoeg. En het was geen 100 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl