NOS Voetbal

Berusting bij De Boer: soms loopt het zo

Een week voor de topper tegen PSV had Ajax zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen. Winst op NEC was na het puntenverlies van PSV voldoende om de koppositie in de eredivisie te heroveren. Maar dat gebeurde niet.

"Soms loopt een wedstrijd zo", licht trainer Frank de Boer het 2-2 gelijkspel toe. "De tegenstander was vandaag heel effectief. Uit drie kansen maken ze er twee, complimenten aan NEC. Wij hebben onze mogelijkheden op een derde goal gehad, dan is het gelopen. Dat is jammer genoeg niet gelukt."

De Boer baalt met name van de eerste tegentreffer tegen NEC, waar Navarone Foor de bal in vrije positie kon aannemen en vervolgens kon binnenschieten. "Dat was onnodig, daar stonden we niet goed."

De Boer vervolgt: "Bij de 2-2 kunnen we ze eerder afstoppen, maar daarna klopt alles: de voorzet, de kopbal. Mike van der Hoorn moest kiezen en is dan net een stap te laat."

De Boer zag ook mooie dingen

Toch is de trainer van de Amsterdammers mild voor zijn ploeg. "Iedereen heeft alles gegeven. Soms loopt een wedstrijd zo. Ik heb ook hele mooie dingen gezien en een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Nu moeten we volgende week van PSV winnen om het weer in eigen hand te hebben."

Door het puntenverlies van Ajax blijft de eerste plaats in de eredivisie in het bezit van PSV, dat een punt meer heeft dan de Amsterdammers. Volgende week treffen de concurrenten elkaar in Eindhoven.

Christian Santos geeft Mike van der Hoorn (r) het nakijken en kopt de 2-2 binnen

Het gelijkspel tegen NEC komt hard aan bij verdediger Van der Hoorn. "Dit voelt als een verlies. We hadden de controle, maar ze breken twee keer uit en scoren. Ik moet dit nog een plaats geven."

Bij de gelijkmaker van Christian Santos, tien minuten voor tijd, werd Van der Hoorn in de lucht geklopt. "De voorzet was goed en de timing van Santos ook. Hij kwam uit mijn rug, waardoor ik het duel verloor. Misschien had ik daar beter moeten staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl