Frank de Boer blikt vooruit op het eredivisieduel met NEC
NOS Voetbal

De Boer wil vooral rust in de tent

Ajax-trainer Frank de Boer is nog niet bezig met het mogelijk beslissende eredivisieduel met PSV volgend weekend. "Het duel met NEC is het belangrijkst. Als we nu punten morsen, is het duel met PSV ook minder belangrijk. Na zondag gaan we ons concentreren op PSV."

Daarom is De Boer ook niet van plan om spelers te sparen die op scherp staan. Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks missen de topper in Eindhoven mochten ze dit weekend tegen een gele kaart oplopen.

Ajax heeft één punt minder dan PSV, verloor thuis nog nooit van NEC en boekte de afgelopen weken eenvoudige zeges. "Dat het nu beter loopt, heeft er vooral mee te maken dat we meer tijd hebben om te trainen."

De Boer: ik wacht op het juiste moment

Geen randzaken

De Boer zal voorlopig ook nog geen duidelijkheid geven over zijn toekomstplannen. De trainer had aanvankelijk toegezegd dit voorjaar te zullen laten weten of hij van plan is om ook na dit seizoen bij Ajax te blijven, maar hij wil nu pas na het einde van de competitie zijn besluit kenbaar maken. "We kunnen er geen randzaken bij hebben", zegt de trainer.

Daarmee doelde De Boer op de beslissing van Ernest Faber, die deze week een contract tekende bij FC Groningen, maar het seizoen nog afmaakt bij NEC. "Dat wil je niet. Ik moet mijn keuze nog maken", zei De Boer. "Die keuze hangt niet af van de titel, want ik wil ieder jaar kampioen worden."

Kenny Tete maakte vandaag zijn rentree op het trainingsveld. De rechtsback, die eind januari zijn enkelbanden afscheurde, deed een aantal individuele oefeningen. "Dat gaat boven verwachting", aldus De Boer. "We hebben geen haast met hem, maar het gaat goed. Ik ben blij dat hij nu op het veld staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl