WADA-directeur David Howman (l) en WADA-voorzitter Craig Reedie
NOS Sport

WADA: meer dan honderd meldonium-gevallen

De teller staat inmiddels op meer dan honderd. Sinds 1 januari zijn er meer dan honderd sporters betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium, maakte het wereldantidopingagentschap WADA zelf wereldkundig.

Hoewel het in het gros van de gevallen om Russische sporters gaat, zijn er volgens het WADA ook sporters uit andere landen betrapt: "De positieve gevallen zijn gemeld door meer dan één laboratorium en door een aantal verschillende sportfederaties en antidopingagentschappen."

Meldonium staat sinds 1 januari op de lijst van verboden middelen. Sindsdien zijn een aantal (bekende) sporters betrapt op het gebruik van het middel. De bekendsten zijn tennisster Maria Sjarapova, schaatser Pavel Koelizjnikov en shorttracker Semen Jelistratov.

Stalen uit Sotsji snel hertesten

Op een bijeenkomst zei WADA-voorzitter Craig Reedie gisteren dat er mogelijk een nieuw onderzoek wordt gestart naar doping in de Russische sportwereld. "Ik ga kijken of er voldoende informatie is om verder onderzoek te doen."

David Howman, directeur van het WADA, voegde eraan toe dat de stalen die tijdens de Spelen van Sotsji verzameld zijn, zo snel mogelijk opnieuw moeten worden getest. "Sommige moeten nu worden getest vanwege de informatie die we nu hebben." Kanttekening daarbij is dat het middel meldonium in 2014 nog niet verboden was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl