NOS Schaatsen

Coach vreest dat Koelizjnikov zichzelf iets aandoet

'Poltavets vreest dat Koelizjnikov zichzelf iets aandoet'

De Russische schaatscoach Kosta Poltavets maakt zich grote zorgen over de gezondheid van zijn pupil Pavel Koelizjnikov. De op doping betrapte sprinter zit zo in de put dat Poltavets vreest dat hij zichzelf iets aan zal doen.

De bondscoach sprak zijn bezorgdheid gisteren uit tegenover NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg in Thialf, waar het schaatsseizoen werd afgesloten met de wereldbekerfinale.

Koelizjnikov was daar niet bij. De wereldkampioen sprint zat afgelopen weekeinde thuis in zijn appartement in Kolomna en had via WhatsApp af en toe contact met de Russische schaatsploeg. De berichten uit Kolomna zouden niet goed hebben geklonken, aldus Poltavets.

Koelizjnikov uitgefloten tijdens huldiging

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Koelizjnikov tijdens de WK afstanden in Kolomna positief is bevonden op meldonium. In 2012 werd hij als junior al eens voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van het stimulerende middel methylhexanamine.

Volgens Poltavets weet Koelizjnikov totaal niet wat hij met zichzelf aanmoet. "Die jongen is 21. Hij snapt ook wel dat een tweede dopingzonde betekent dat hij waarschijnlijk levenslang geschorst gaat worden", zo zei de Russische coach tegen Stekelenburg. Hoe het met Koelizjnikov verder moet, hangt af van de uitslag van de B-staal.

Onschuld

Poltavets blijft wel onverminderd geloven in de onschuld van Koelizjnikov. Ook de Russische schaatsbond blijft de schaatser steunen. Woensdag liet de bond weten aanwijzingen te hebben dat Koelizjnikov erin is geluisd door andere leden van de schaatsploeg. Dat zou onder meer zijn aangetoond door de uitslag van een test met een leugendetector.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl