Martina Navratilova tijdens de prijsuitreiking van de US Open in 2014
NOS Sport

Navratilova: dit is slechts een foutje

Verdeeld. Zo laten de reacties uit de tenniswereld op het nieuws rond Maria Sjarapova zich het beste in één woord omschrijven. Een aantal prominente (oud-)tennissers nemen het op voor de Russin, die tijdens de Australian Open in januari betrapt werd op het verboden middel meldonium.

De reactie van tennisicoon Martina Navratilova is de opvallendste. "Ik hoop dat dit opgehelderd wordt. Op mij komt dit over als slechts een foutje."

Capriati: ze moet al haar titels inleveren

Een enkeling, zoals oud-tennisster Jennifer Capriati, is kwaad op de nummer zeven van de wereldranglijst. "Ik ben ontzettend kwaad en teleurgesteld", liet de Amerikaanse via Twitter weten. "Ik moest mijn carrière vroegtijdig beëindigen. Ik had geen duur team van doktoren om mij heen die voor mij uitzochten hoe ik vals kon spelen en de wetenschap een stap voor kon zijn."

Capriati, die in haar carrière drie grandslamtoernooien won en olympisch goud pakte in 1992, vindt dat de positieve test ook gevolgen moet hebben voor de resultaten van Sjarapova. De Russin gaf immers toe het middel al tien jaar te gebruiken. Pas sinds 1 januari staat het op de verboden lijst. "In mijn optiek moet ze al haar titels inleveren."

Hogenkamp hoopt op korte schorsing

Voor een van de Nederlandse toppers, Richel Hogenkamp, kwam het nieuws als een verrassing. "Oei, dat is wel heel zuur. Hopelijk in dit geval een niet al te lange schorsing. Zou jammer voor de sport zijn en voor Sjarapova zelf."

Ook oud-toptennisster Kim Clijsters reageerde via social media. "Erg teleurgesteld bij het horen van het nieuws over Maria Sjarapova."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl