NOS Voetbal

Gemotiveerde Milik: natuurlijk was ik boos

Milik: ik speel graag met een nummer 10

Arek Milik heeft twee mooie weken achter de rug. De Ajax-spits was stroefjes uit de winterstop gekomen en moest dat bekopen met een plaats op de bank. Maar tegen Excelsior en AZ gunde Frank de Boer hem weer een basisplaats en dat betaalde de Pool prompt terug met twee doelpunten. Per wedstrijd welteverstaan. Goed ook voor twee zeges.

Die twee duels die hij als reservespeler meemaakte, waren hem slecht bevallen. "Ik heb toen veel nagedacht over m'n positie. Maar ik bleef gewoon hard trainen. En toen heb ik mijn kans gekregen. En twee keer gescoord. Dus ik ben nu heel blij."

De berichten dat Ajax op zoek zou zijn naar een nieuwe spits hadden hem niet onberoerd gelaten. "Zeker, dat heeft mij enorm gemotiveerd. Als dat in de pers wordt geschreven, geeft dat te denken. Ik was ook boos, natuurlijk. De eerste wedstrijden in het nieuwe jaar speelde ik inderdaad niet zo goed. Maar ik denk dat ik veel toevoeg aan de ploeg."

De goals van Arek Milik in februari

De aanvaller heeft veel baat gehad bij de rentree van Davy Klaassen, met wie hij het in het veld opmerkelijk goed kan vinden. Klaassen had door een blessure enkele duels moeten toekijken. "We voelen elkaar goed aan", beaamt Milik. "Als hij de bal heeft, weet ik wat ik moet doen, en andersom."

"Ik speel graag met een nummer 10, en dat is hij. Hij speelt altijd in mijn buurt. Als hij een paar meter afstand van mij is, kan ik hem altijd aanspelen. Dan loopt het vanzelf."

Arek Milik heeft gescoord tegen AZ in de Arena

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl