NOS Voetbal

Van Bronckhorst: bekertoernooi nog belangrijker

Van Bronckhorst beducht voor omschakeling AZ

Giovanni van Bronckhorst gaat Feyenoord vermoedelijk met een ongewijzigd elftal het veld insturen voor het thuisduel van donderdagavond met AZ in de halve finales van de KNVB-beker.

De coach houdt dan vast aan het team dat zondag bij FC Utrecht eindelijk weer eens een competitiezege (2-1) boekte. Feyenoord had een week eerder 1-1 gespeeld tegen Roda JC en was daarvoor acht eredivisieduels op rij zonder overwinning geweest.

De club uit Rotterdam-Zuid verloor eind januari in Alkmaar zijn laatste duel met AZ (4-2). "Het bekertoernooi heeft geen favorieten. Dat zag je in vorige rondes. Maar donderdag hebben wij wel het thuisvoordeel", benadrukte Van Bronckhorst, die vond dat Feyenoord zich destijds in Alkmaar in de omschakeling liet verrassen. "Dat mogen we nu niet laten gebeuren."

Aanzien bekertoernooi

Van Bronckhorst vindt dat het bekertoernooi in aanzien is gegroeid. "De beker is nu nog belangrijker, met een ticket voor de groepsfase van de Europa League."

Feyenoord mist donderdagavond de geschorste Miquel Nelom. Bilal Basacikoglu, Marko Vejinovic, Karim El Ahmadi en Sven van Beek staan op scherp en lopen dus het risico de eventuele finale mis te lopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl