Brittany Bowe te midden van Heather Richardson en Jorien ter Mors op het podium
NOS Schaatsen

Bowe prolongeert wereldtitel sprint, brons voor Ter Mors

Brittany Bowe heeft in Seoul haar wereldtitel sprint geprolongeerd. De vandaag 28 jaar geworden Amerikaanse had na drie afstanden een stevige voorsprong opgebouwd en klaarde het karwei op de laatste 1.000 meter.

Bowe bleef haar landgenote Heather Richardson voor. Ze finishte in 1.15,28, Richardson noteerde met 1.15,64 de derde tijd, maar handhaafde haar tweede plaats in het klassement. Ter Mors snelde in 1.15,35 naar de tweede tijd op de kilometer en verzekerde zich daarmee van de bronzen medaille.

WK sprint: samenvatting tweede 1.000 meter (v)

500 meters Ter Mors matig

Ter Mors had haar titelkansen eerder op de dag verspeeld. De tweede 500 meter verliep net als de eerste 500 meter zaterdag teleurstellend voor de Enschedese rijdster, waardoor ze na drie afstanden geen zicht meer had op de gouden medaille.

Marrit Leenstra eindigde de WK sprint met een vierde plaats in het klassement. Dat had ze te danken aan haar vierde plaats op de afsluitende 1.000 meter (1.16,17). De andere Nederlandse vrouw, Sanneke de Neeling, beleefde een teleurstellend debuut op een mondiaal toernooi. De Neeling, vorige maand nog Nederlands kampioene sprint, eindigde als twintigste.

Eerste wereldtitel Bowe dit seizoen

Bowe was zaterdag nog herstellende van een griep, maar was op de tweede dag van de WK sprint weer helemaal hersteld. Het is voor Bowe haar tweede wereldtitel sprint. Vorig jaar was ze in Astana de beste. Ook toen werd Heather Richardson tweede.

Het is voor Bowe tevens haar eerste wereldtitel dit seizoen. Op de WK afstanden moest ze op zowel de 1.000 als de 1.500 meter genoegen nemen met de bronzen medaille. Vorig seizoen maakte Bowe nog een uiterst succesvol seizoen door. In 2014/2015 verzekerde zich drie keer van een wereldtitel (WK sprint, 1.500 en 1.000 meter op WK afstanden).

  • NOS
    Uitslag tweede 1.000 meter vrouwen
  • NOS
    Eindklassement WK sprint vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl