Pavel Koelizjnikov begint goed aan de WK sprint
NOS Schaatsen

Koelizjnikov maakt verwachtingen waar op eerste 500 meter

Zolang Pavel Koelizjnikov op de been blijft bij de WK sprint, is de wereldtitel voor hem wel een zekerheidje. De 21-jarige Rus, die vorig jaar voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen werd, liet op de eerste 500 meter zien dat hij de te kloppen man is. Koelizjnikov won op het ijs van Seoul in 34,76.

Kai Verbij en Mika Poutala waren de enige twee rijders die ook onder de 35 seconden doken, maar het verschil met Koelizjnikov was groot. Verbij eindigde als tweede in 34,94, de Fin Poutala finishte in 34,95.

WK sprint: samenvatting eerste 500 meter (m)

Nuis en Mulder

De andere Nederlanders waren een stuk minder snel dan Verbij. Kjeld Nuis keek met een goed gevoel terug op de eerste 500 meter, Ronald Mulder zal niet tevreden zijn met zijn race.

Voor Nuis, die verschil kan maken met de 1.000 meter, was de 35,29 een prima tijd. "Ik ben tevreden. Als ik de 1.000 meter zo rijd als deze 500 meter, dan komt het goed." Mulder is een sprinter die het vooral moet hebben van de 500 meter. Met de negende tijd (35,23) verliep zijn eerste race teleurstellend.

In Seoul zijn er op de eerste dag veel problemen met de tijdwaarneming. De tijden in het stadion correspondeerden niet met de tijden op televisie. Er werden na enige tijd ook grote wijzigingen aangebracht in de eindtijd, soms met 0,04 seconden. Zo was Verbij in eerste instantie als derde geëindigd, maar iets later zag hij zijn naam op de tweede plaats staan.

Nuis kijkt met goed gevoel terug op eerste 500 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl