Arek Milik
NOS Voetbal

Milik wijst Ajax de weg tegen Excelsior

Ajax blijft dankzij een 3-0 overwinning op Excelsior in het spoor van koploper PSV. Arek Milik was matchwinner met twee goals. In beide gevallen waren het schoten met links in de verre hoek.

De intenties van Excelsior in de Arena waren meteen duidelijk: verdedigen en hopen op een doeltreffende counter. Daarmee hadden de Rotterdammers in de beginfase bijna succes: Stanley Elbers schoot vanuit een lastige hoek rakelings naast.

  • Pro Shots
    Anwar El Ghazi werd in de openingsfase hard aangepakt
  • Pro Shots
    Arek Miliks linkerbeen was dodelijk voor Excelsior
  • Pro Shots
    Frank de Boer was weer helemaal beter
  • Pro Shots
    Debutant Robert Muric verzorgde de assist voor Davy Klaassen

Ajax nam de regie echter meer en meer in handen en gaandeweg hing een treffer in de lucht. Amin Younes en Davy Klaassen misten beiden met het hoofd nog een beste kans, maar uiteindelijk was het toch raak. De tot dan toe onzichtbare Milik poortte Sander Fischer om de bal vervolgens in de bovenhoek te jagen.

Ajax profiteerde kort na rust van de ruimte die Excelsior nu bood. Met een knap schot liet Milik via de verste paal de 2-0 aantekenen. Excelsior zocht nadrukkelijker de aanval, maar Ajax zorgde voor meer gevaar, en het wachten was op de 3-0.

Debuut Muric

Milik liet nog een grote kans liggen (Tom Muyters redde flitsend op zijn inzet), waarna Klaassen op aangeven van debutant Robert Muric de bal wel langs de Rotterdamse doelman kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl