NOS Voetbal

Weghorst: Bruma moet zich niet zo laten vallen

Weghorst: penalty was een grap

Wout Weghorst vindt dat veel voetballers zich te makkelijk laten vallen. PSV'er Jeffrey Bruma bijvoorbeeld, die zaterdagavond een strafschop verdiende na een overtreding van de Heraclied. "Er gebeurde niets. Een grote grap."

Het was volgens Weghorst al de tweede keer dat Bruma dat deed. De eerste keer had hij de PSV'er al aangesproken. "Dat moet je niet doen. Ik heb dat zelf in het verleden ook gedaan en als ik dat terugzie ben ik daar niet trots op", gaf hij de verdediger mee.

Beginperiode

Weghorst had tot voor kort zelf ook de naam makkelijk naar de grond te gaan. "Dat was vooral in mijn beginperiode in de eredivisie. Toen heb ik ook aardig wat over me heen gekregen. Ik wil dat niet meer doen. Dat vraag ik van mezelf en ook van mijn collega's."

"Ik vind dat je eerlijk moet spelen. Dat zei ik ook tegen Bruma: je bent een grote kerel, laten we gewoon lekker duelleren. Hier houd ik niet zo van."

De duikeling van de international leverde PSV vlak voor rust een strafschop op. Gastón Pereiro maakte geen fout vanaf elf meter en zette zijn ploeg op 2-0, tevens de eindstand van het duel in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl