Luuk de Jong viert de 1-0 bij NEC

PSV boekt eenvoudige zege bij NEC

PSV heeft NEC in Nijmegen zonder grote problemen verslagen. De koploper won met 3-0 en behield daarmee het punt voorsprong op Ajax.

NEC leek in de beginfase het beste uit de voeten te kunnen op het spekgladde veld in het Goffertstadion. De thuisploeg combineerde makkelijker en na een minuut of tien kreeg Joey Sleegers een dot van een kans op de openingstreffer. Jeroen Zoet kwam echter goed uit zijn doel en voorkwam de voorsprong voor NEC.

De Jong opent score

Na een kwartier benutte PSV zijn eerste grote kans wel, juist toen NEC wilde uitverdedigen. Davy Pröpper troefde Marcel Ritzmaier met een sliding af en de bal kwam terecht bij Jetro Willems. Laatstgenoemde leverde een puntgave voorzet af op Luuk de Jong, die in de chaos achterin bij NEC volledig vrijstond. De aanvoerder kopte simpel binnen: 0-1.

PSV nam na die treffer het heft in handen, maar werd nauwelijks gevaarlijk. NEC kon in de counter ook weinig uitrichten, al was Sleegers nog een keer dichtbij. Zoet lag een doelpunt van de vervanger van de geschorste Christian Santos wederom in de weg.

Marcel Ritzmaier krijgt geel voor een overtreding op Jorrit Hendrix

Van Ginkel en Locadia

In de tweede helft had PSV weinig meer te duchten van de thuisploeg. De bezoekers creëerden veel meer dan in de eerste helft. Jürgen Locadia en Luciano Narsingh hadden de 2-0 op de schoen, maar stuitten op Brad Jones. De keeper van NEC was na ruim een uur wel geklopt.

Na een corner promoveerde Locadia een kopbal van Luuk de Jong met zijn hoofd tot doelpunt. Marco van Ginkel maakte op aangeven van Locadia de derde goal. In zijn tweede eredivisiewedstrijd voor PSV liet hij zijn tweede goal aantekenen.

Domper voor Hendrix

Domper op de zege van PSV was het uitvallen van Jorrit Hendrix. De van PSV gehuurde Marcel Ritzmaier, die in Eindhoven al Luuk de Jong had geblesseerd, had hem in het gezicht geraakt.

Hendrix staakte met een pijnlijke oogkas in de 24ste minuut de strijd. Hij heeft geen hersenschudding, maar wordt nader onderzocht.