NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst laveert tussen hoop en vrees

Wanneer stopt het lijden van Feyenoord?

"De stemming is hier wel eens beter geweest", begon Giovanni van Bronckhorst het perspraatje voor het duel met PEC Zwolle met gevoel voor understatement. "Ik denk dat dat duidelijk is. Maar uiteindelijk leven we wel toe naar de wedstrijd van zondag."

Natuurlijk ging het vooral over de bedreigingen aan het adres van doelman Kenneth Vermeer. "Het zijn niet zomaar dingen. Het zijn hele grote dingen, die heel veel impact hebben", aldus Van Bronckhorst. "De spelers proberen zich staande te houden. En daar helpen wij ze bij."

Van Bronckhorst: bedreiging Vermeer heeft invloed

Ommekeer

Sportief gezien moet de ommekeer komen in Zwolle, uitgerekend de plek waar Fred Rutten vorig jaar zijn waterloo vond als trainer van Feyenoord. En Rutten verloor nooit meer dan twee wedstrijden op rij.

Krijgt Van Bronckhorst zijn ploeg nog op de rit? "Ik twijfel niet aan mijzelf. Ik sta achter elke beslissing die ik tot nu toe genomen heb", zegt Van Bronckhorst gedecideerd. "Het plan is om daar te gaan winnen".

Van Bronckhorst: ik twijfel niet aan mezelf

Vijf verdedigers

Van de afgelopen zeven wedstrijden won Feyenoord er maar een. In het bekerduel met Roda JC werd na verlenging met 1-0 gewonnen. Dat was de eerste keer dat Van Bronckhorst een systeem met vijf verdedigers hanteerde.

"Ik heb mijn systeem veranderd tegen Roda en daar waren de spelers heel blij mee", aldus de trainer. "Het liefst speel ik 4-3-3, maar soms moet je in het belang voor het team kiezen voor een ander systeem."

Elia uit vorm, Gustafson ontbreekt

Een van de slachtoffers van dat nieuwe systeem is Eljero Elia. De routinier beleefde tegen Ajax bovendien een uiterst ongelukkige invalbeurt. "Eljero heeft niet de vorm van begin dit seizoen", erkent Van Bronckhorst. "Hij vindt zelf ook dat het beter kan en moet."

Elia begint tegen PEC Zwolle waarschijnlijk opnieuw op de bank. Op Simon Gustafson na kan Van Bronckhorst verder op alle spelers een beroep doen. Dat geldt niet voor de opponent.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans moet liefst tien spelers missen wegens blessures. Sheraldo Becker voegde zich vanochtend in dat rijtje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl