Henk Groener
NOS Sport

Handbalsters door naar volgende ronde EK

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het Europees kampioenschap in Kroatië.

Oranje profiteert van de uitslag (24-26) bij het andere groepsduel Kroatië-Duitsland. Omdat die wedstrijd niet eindigde op een gelijkspel, gaat het team van bondscoach Henk Groener door.

Gastland Kroatië uitschakeld

Ook Duitsland en Zweden hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi, terwijl gastland Kroatië is uitgeschakeld. Voor Oranje geeft dat het voordeel dat de overwinning op Duitsland meetelt in de volgende ronde.

De Nederlandse handbalsters hadden zich op eigen kracht kunnen plaatsen, maar ze lieten in de laatste minuut van de tweede groepswedstrijd tegen Zweden (30-30) een voorsprong van 30-28 glippen.

Samenvatting Nederland-Zweden

Het is wel opnieuw een signaal dat we op de goede weg bezig zijn.

Henk Groener, bondscoach Oranje

Bondscoach Groener hield door de verspeelde winstkans gemengde gevoelens over aan de remise tegen Zweden, de nummer twee van het EK in 2010.

"We hebben goed gespeeld, het is jammer dat we onszelf niet hebben beloond met een overwinning", liet Groener weten. "Het grootste deel waren we beter, maar we hebben te veel vrije kansen niet afgemaakt. De realiteit is dat we nog net niet ervaren genoeg zijn."

Op goede weg

Groener kan veel positiefs uit de wedstrijd halen: "De speelsters hebben het goede spel van maandag tegen Duitsland bevestigd tegen zo’n sterk team als Zweden, dat bij de loting niet voor niets werd aangewezen als groepshoofd. Het is wel opnieuw een signaal dat we op de goede weg zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl