Nuis was snel, maar net niet snel genoeg
NOS Schaatsen

Nuis komt 0,02 seconden tekort om Koelizjnikov te verslaan

Kjeld Nuis en Pavel Koelizjnikov hebben in Stavanger een geweldige race op het ijs neergelegd op de 1.000 meter. De 26-jarige Nederlander kwam echter 0,02 seconden tekort om zijn Russische rivaal te verslaan.

Koelizjnikov zegevierde in 1.08,10. Het is de snelste tijd ooit gereden op een laaglandbaan. Nuis noteerde 1.08,12 en moest genoegen nemen met zilver. De derde tijd werd gereden door Denis Joeskov. De landgenoot van Koelizjnikov finishte in 1.08,72.

Van koorts naar zilver

Nuis moest de NK sprint van vorige week nog missen vanwege koorts, maar hij heeft zijn vorm alweer te pakken. Deze race moet hem een goed gevoel geven richting de WK afstanden, die over twee weken worden verreden in het Russische Kolomna.

In de wereldbekerstand behoudt Nuis de leiding met 400 punten. Koelizjnikov is wel dichterbij gekropen. Met 380 punten staat hij op de tweede plaats. De Nederlander Gerben Jorritsma is derde met 270. Hij eindigde vandaag op de achtste plaats.

Wereldbeker Stavanger: eerste 1.000 meter (m)

WK sprint

Naast de wereldbekerpunten wordt er ook nog gestreden om het laatste startbewijs voor de WK sprint. Nuis, Jorritsma, Pim Schipper en Jesper Hospes zijn de mannen die nog kans maken op het derde ticket.

Er wordt een klassement opgemaakt op basis van de snelste 500 meter en de snelste 1.000 meter. Dankzij de goede 1.000 meter van Nuis, heeft hij goede papieren voor dat ticket. Zoals het er nu uitziet mag hij een 36'er (36,03) rijden op de 500 meter om zich te plaatsen.

Nuis: ik voel me met de dag beter worden

"Een 35'er is wel genoeg morgen. Ik rijd in de B-groep, dus ik moet vroeg de wekker zetten en met slaap in mijn ogen een goede race rijden", aldus Nuis, die gematigd tevreden is met zijn race.

"Vandaag had ik 1.07 kunnen rijden. Maar dat werd 'm niet. Ik verprutste het al binnen twee slagen. En ik maakte een paar foutjes. Ik had 26,2 als slotronde, dat heb ik nog nooit gereden. Ik kwam nog heel dichtbij in de laatste binnenbocht, maar helaas. Ik voel me echt met de dag beter worden, al had ik deze tijd niet verwacht."

  • NOS
    Uitslag 1.000 meter
  • NOS
    Wereldbekerstand 1.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl