En weer mist PSV een penalty. Dit keer faalt Jürgen Locadia tegen De Graafschap
NOS Voetbal

Cocu weet zich geen raad met penaltysyndroom PSV

Het begint inmiddels een pijnlijke aangelegenheid te worden bij PSV: het penaltysyndroom. Tegen De Graafschap zorgde Jürgen Locadia met een zwak schot voor een nieuw dieptepunt in de reeks Eindhovense missers vanaf elf meter. Van de laatste twaalf strafschoppen miste PSV er liefst acht.

"Daarin zijn we heel slecht op dit moment", constateerde trainer Phillip Cocu. "Het kan gewoon niet. Ik denk dat het voor een groot deel een mentale kwestie is. Tot nu toe zijn ze niet bepalend geweest, maar er komt een moment, dat kan tegen Atlético zijn, dat een penalty bepaalt of je wint of verliest."

Penaltysyndroom bij PSV: gemakzucht of mentaal probleem?

Na alle missers is het misschien een idee om Luciano Narsingh eens de kans te geven. "Als ik lekker in mijn vel zit, zou ik weleens een penalty willen nemen", stelde de vleugelaanvaller. Hij komt in ieder geval nog niet in dit illustere rijtje voor.

De laatste twaalf strafschoppen van PSV

DatumSpelermis/raakTegenstander
6-12-2014Memphis DepayMISFC Dordrecht
31-1-2015Memphis DepayMISWillem II
22-2-2015Luuk de JongraakFC Dordrecht
26-2-2015Luuk de JongMISFC Zenit
15-3-2015Luuk de JongMISFC Groningen
2-8-2015Andrés GuardadoMISFC Groningen
30-8-2015Jürgen LocadiaraakFeyenoord
12-9-2015Luuk de JongraakSC Cambuur
22-9-2015Luuk de JongraakSC Cambuur
21-10-2015Jürgen LocadiaMISVfL Wolfsburg
8-11-2015Luuk de JongMISFC Utrecht
30-1-2016Jürgen LocadiaMISDe Graafschap

In oktober, toen de teller op zes missers op tien strafschoppen stond, concludeerde Cocu al dat iedereen een penalty kan missen, maar dat PSV zich op dat punt moet verbeteren. Eén maand en twee gemiste strafschoppen later stelde een inmiddels moedeloze Cocu dat iedereen weleens een penalty kan missen, maar dat hij er zeker aandacht aan ging besteden.

Maar ook in het nieuwe jaar is het syndroom nog niet verdwenen. "Je kan weleens een penalty missen, maar wij missen er veel te veel", aldus Cocu na het duel met De Graafschap. "Er wordt aandacht aan besteed."

Cocu op herhaling: iedereen kan een strafschop missen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl