NOS Voetbal

Wie stopt AZ-spits Vincent Janssen?

Janssen al zes keer succesvol in 2016

NEC-trainer Ernest Faber heeft zijn ploeg ongetwijfeld goed voorbereid op de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen AZ. Hij zal zijn spelers vooral gewezen hebben op het grote gevaar van de Alkmaarse ploeg: topscorer Vincent Janssen.

Janssen is de laatste weken niet te stoppen. Na een moeizame start van het seizoen kwamen de eerste competitiedoelpunten in oktober en november. Na de eerste seizoenshelft stond de voormalig spits van Almere City op zes doelpunten. In de laatste drie competitiewedstrijden heeft hij dat aantal al verdubbeld.

Op 16 januari besliste hij met zijn doelpunt het duel in Kerkrade tegen Roda JC (0-1). Vijf dagen later velde hij met drie goals Feyenoord (4-2). Afgelopen woensdag scoorde hij tegen Cambuur twee keer in het gewonnen duel met Cambuur (3-1). In dit tempo wordt hij ongetwijfeld topscorer van Nederland. Op dit moment staat hij op drie goals van PSV'er Luuk de Jong, de huidige topscorer.

Wat vooral opvalt is de veelzijdigheid van Janssen. Tegen Roda scoorde hij met het hoofd. De doelpunten tegen Feyenoord kwamen alle drie van de linkervoet. Tegen Cambuur scoorde hij twee keer met rechts.

"Dit zijn fijne dagen voor een spits", lachte Janssen na afloop van het duel met SC Cambuur. "Ik ben gewoon gefocust en wil elke wedstrijd alles geven. Bovendien kreeg ik de bal twee keer perfect aangespeeld van Dabney Dos Santos en dat deed hij vorige week tegen Feyenoord ook al".

Janssen: de weg omhoog is ingezet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl