Fatih Terim
NOS Voetbal

Mooiste reportages 2015: het betoog van Terim

In de laatste dagen van 2015 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Kees Jongkind.

"Ik heb gekozen voor de persconferentie van Fatih Terim, omdat die enorm veel indruk op me heeft gemaakt. Ik volgde het Turkse voetbalelftal tijdens de laatste twee wedstrijden van de EK-kwalificatie. Of Nederland of Turkije zou derde worden in de groep en daarmee kans houden op deelname aan het EK in Frankrijk."

"De Turken wonnen hun voorlaatste wedstrijd in Praag tegen Tsjechië. Na afloop liepen ze zwijgend naar de bus. Ze wisten niet wat ze moesten zeggen, omdat diezelfde dag een enorme bom was afgegaan voor het treinstation van Ankara. Honderd doden, onder wie veel kinderen. Drie dagen later was de laatste wedstrijd tegen IJsland in Konya."

"In Konya vroeg ik aan de bondscoach hoe hij na die ingrijpende gebeurtenis zijn spelers weer kon laten focussen op de wedstrijd. Het antwoord was een emotioneel betoog van ruim vier minuten dat ik niet kon verstaan, maar wel begreep. De woorden van Terim waren zo intens dat het doodstil werd in de perszaal. Dit ging niet over voetbal, maar over het verdriet van een natie. Dat zal me altijd bijblijven."

Mooiste reportages 2015: indrukwekkende monoloog Terim

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl