Robert Gesink
NOS Wielrennen

Mooiste reportages 2015: de emoties van Zeeman

In de laatste dagen van 2015 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Han Kock.

"We schrijven 14 juli, quatorze juillet, de Franse nationale feestdag. De eerste Tour-rit in de Pyreneeën en op de beklimming van de Col de la Pierre Saint-Martin, breekt de koers volledig open. Robert Gesink gaat brutaal in de aanval. Deze dag kan hij met de besten mee. Alleen Froome, Porte en Quintana zijn op de streep beter. Gesink toont aan dat hij na een lange periode van tegenslag op allerlei gebied weer terug is aan de wereldtop.

"Nadat ik na de race Gesink gesproken had, liep ik naar ploegleider Merijn Zeeman, die een eindje verderop tegen zijn auto leunde. Ik begon meteen aan het interview en merkte toen pas hoe geëmotioneerd hij was. Om de waarheid te zeggen: ik schrok me rot! Wat moest ik doen? Het gesprek afbreken of doorgaan? En als ik door zou gaan, hoe dan?"

"Ik besloot door te gaan en zag een man voor me die met z'n gevoelens in een achtbaan zat. Alles kwam eruit: de blijdschap voor Gesink, de opluchting, de kritiek die hijzelf na de slechte prestaties tot dan toe gekregen had. Een interview gemaakt midden in de Tour-hectiek, maar tegelijkertijd heel persoonlijk. Door dit soort momenten besef je wat de impact van sport, spanning en druk is."

Mooiste reportages 2015: Zeeman emotioneel na superdag Gesink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl