Gerard Pique tijdens de persconferentie van Barcelona
NOS Voetbal

Barcelona opent in Yokohama jacht op derde WK-titel

Het lijkt erop dat Barcelona vandaag in het Japanse Yokohama kan beschikken over Neymar tijdens zijn halve finale op het WK voor clubs. De Braziliaan trainde voor het eerst mee in de voorbereiding op het duel met Guangzhou Evergrande uit China.

Toch wilde coach Luis Enrique niets loslaten over het eventuele meespelen van Neymar, die al twee weken last heeft van een hamstringblessure. Enrique liet wel weten dat zijn ploeg er alles aan zal doen om na 2009 en 2011 voor de derde keer de prestigieuze WK-titel te winnen. "We hebben keihard gewerkt om hier te komen. Het is heel belangrijk voor mij, de spelers en de president", zo vertelde Enrique.

Spelers van Barcelona tijdens laatste training

Robinho

Bij Guangzhou speelt de inmiddels 31-jarige Braziliaan Robinho en de club wordt gecoacht door Luiz Felipe Scolari, die in 2002 de wereldtitel met Brazilië veroverde. Enrique: "Robinho beleeft misschien wel de beste periode uit zijn carrière. Misschien speelt hij maar een helft, het blijft een speler met topkwaliteiten."

Verdediger Gerard Pique ziet uit naar de confrontatie met een voor hem onbekende tegenstander. "We spelen hier tegen ploegen die we normaal niet tegenkomen. Dat maakt het, voor ons spelers, een zeer waardevolle ervaring."

River Plate

De winnaar van Barcelona - Guangzhou Evergrande treft in de finale River Plate. De Argentijnen wonnen woensdag in de halve finales van Sanfrecce Hiroshima uit Japan (1-0).

Het elftal van River Plate voor de wedstrijd tegen Sanfrecce

Barcelona is, als vertegenwoordiger van Europa, favoriet in Japan. In de laatste acht jaar won zeven keer een ploeg uit Europa. Achtereenvolgens AC Milan (2007), Manchester United (2008), Barcelona (2009), Internazionale (2010), Barcelona (2011), Bayern München (2013) en Real Madrid (2014) namen de hoofdprijs mee terug naar Europa.

Alleen in 2012 was een Zuid-Amerikaanse ploeg de sterkste; Corinthians versloeg in de eindstrijd Chelsea met 1-0. Paolo Guerrero maakte het enige doelpunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl