Jorrit Hendrix wordt bekogeld met bier na het maken van de winnende goal
NOS Voetbal

Hendrix: klein schaafwondje maakt me niet uit

"Ik heb een klein schaafwondje. De fans van Vitesse gooiden met bier en ik gleed uit op de tegels. Maar dat maakt me nu niets uit..." Begrijpelijk, want Jorrit Hendrix werd tegen Vitesse voor het eerst in zijn carrière matchwinner.

Met een perfect uitgevoerde counter wist de 20-jarige middenvelder nieuw puntenverlies van PSV te voorkomen. Hendrix rondde een afgemeten voorzet van Luuk de Jong op fraaie wijze af. Vervolgens zette hij koers richting het vak uitzinnige uitsupporters, maakte een lelijke schuiver en stond zonder problemen weer op om een feestje te vieren met de PSV-fans.

"Ik scoor niet vaak en als het dan zo gebeurt is dat éxtra lekker", sprak Hendrix na afloop. "Matchwinner is me nog nooit overkomen"

Offensief wisselen deed ik bewust niet meer. Omdat het speelveld steeds groter werd en het spel op en neer ging

Phillip Cocu

Phillip Cocu had Hendrix in Arnhem opnieuw een iets aanvallendere rol gegeven. "Tijdens de laatste drie wedstrijden stond Andrés (Guardado, red.) wat meer voor de verdediging en ik iets aanvallender. Dat het nu zo uitbetaalt, is alleen maar lekker."

Cocu leek zich stiekem al te hebben neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel. "Offensief wisselen deed ik bewust niet meer. Omdat het speelveld steeds groter werd en het spel op en neer ging", aldus Cocu, die dinsdagavond met zijn club het cruciale duel met CSKA Moskou speelt.

"Dit zijn drie heel belangrijke punten, zeker met het oog op dinsdag. Dit geeft vertrouwen en geloof dat we ook in de eindfase wedstrijden kunnen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl