NOS Voetbal

De Boer: stijgende lijn Foppe doorbreken

De Boer: Foppe heeft Heerenveen naar zijn hand gezet

Ajax kan weer beschikken over Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Trainer Frank de Boer heeft het tweetal opgenomen in zijn selectie voor het duel met sc Heerenveen zaterdagavond. Een duel ook met Foppe de Haan.

Sinds de 72-jarige Fries de scepter zwaait in het Abe Lenstra-stadion, pakt Heerenveen weer punten. "Je ziet duidelijk de hand van Foppe en dat is een compliment", zegt De Boer. "Wij moeten zorgen dat hun stijgende lijn stagneert."

Basisplaats Van de Beek

El Ghazi is terug van een enkelblessure en Bazoer van een hamstringblessure. Dat gaat ten koste van Vaclav Cerny, maar niet van de 18-jarige Donny van de Beek. Hij staat weer in de basis.

"Vooruit, die naam geef ik je", zei een ontspannen De Boer op de persconferentie.

De hand van Foppe de Haan, hoe uit zich die op het veld? De Boer: "Compacter spelen, veel arbeid, altijd fitte spelers en niet te moeilijk doen. En heel belangrijk: hij heeft Joey van den Berg teruggehaald naar het centrum van de verdediging."

Tranen

Ook De Boer zag vorige week detranen van blijdschap bij De Haan na de winst op Roda. "Ik hoop dat ik op die leeftijd ook nog zo veel passie heb voor het trainersvak."

Heeft de trainer van Ajax zelf eigenlijk weleens gehuild op of rond het veld? "Nee, maar dat zou zomaar een keer kunnen gebeuren want ik ben een emotioneel mens."

Vertrouwen

Ajax treft in ieder geval een ploeg met vertrouwen. "Ja, maar zij ook." De Amsterdammers voeren de eredivisie aan met elf overwinningen uit veertien duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl