NOS Sport

Kromowidjojo pakt goud op 50 vrij

Kromowidjojo pakt Europese titel op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft op de EK kortebaan de titel gepakt op de 50 meter vrije slag. Ze bleef in de finale de Zweedse Sarah Sjöström nipt voor. Jeanette Ottesen uit Denemarken werd derde.

De 25-jarige Kromowidjojo prolongeerde haar titel na een spannende finale. 'Kromo' was in de halve finales nog ruim sneller geweest dan Sjöström, maar nu was het verschil met slechts 0,07 (23,56 om 23,63).

Kromowidjojo was het snelste weg, maar bij het keerpunt bedroeg haar voorsprong slechts driehonderdste van een seconde. Verder kwam Sjöström echter niet.

Eerste goud Nederlandse zwemmers op EK

Kromowidjojo hield stand en veroverde zo haar elfde gouden medaille op een EK kortebaan. De drievoudig olympisch kampioene heeft in totaal 26 titels op grote toernooien in de wacht gesleept.

De titel van Kromowidjojo is het eerste goud voor de Nederlandse ploeg tijdens de EK in Netanya.

Dekker mist finale

Inge Dekker was er vanmiddag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. Dekker zwom in de halve finales dezelfde tijd als de Wit-Russische Joelija Chitraja: 24,50. Voor een plek in de finale zouden die twee nog een keer moeten zwemmen.

Dekker - die ook nog de finale op de 100 meter vlinderslag en de finale van de 4x50 meter vrije slag op haar programma had staan - zag daar vanaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl