De droom van handbalster Martine Smeets spatte anderhalve week geleden bruut uiteen. In het groepsduel tegen Zweden liep ze een hamstringblessure op en haar WK leek definitief voorbij. Leek, want tien dagen later is Smeets wonderbaarlijk snel hersteld en fit voor de WK-finale. "Alsof ze in Lourdes is geweest", grapt coach Groener. 

Een dag voor de mondiale eindstrijd tegen Noorwegen straalt Smeets weer. Dat zag er vorige week woensdag wel anders uit. "Ik voelde iets knappen in mijn hamstring", blikt de hoekspeelster terug. "Vrijdag ben ik naar huis gegaan, langs de fysio geweest en ben weer gaan trainen."

Smeets valt geblesseerd uit tijdens Nederland-Zweden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Smeets merkt dat haar hamstring goed reageert op de training en neemt direct contact op met bondscoach Henk Groener. "Ze liet weten nergens meer last van te hebben. Dit is wel een wonderbaarlijke genezing", aldus de trainer.

Groen licht

Zowel in Nederland als terug in Denemarken werd Smeets onderworpen aan verschillende tests. Uiteindelijk gaf iedereen groen licht voor een rentree. En dus zit Smeets weer bij de selectie. Dat gaat ten koste van Sanne Hoekstra, die haar in de laatste vijf WK-duels verving. 

Voor het toernooi zag Groener zijn pupil Smeets als een vaste waarde en dus is zowel de coach als de speelster blij met haar snelle comeback. "Het was een bizarre week, maar ik hoop dat ik morgen aan de winst kan bijdragen", vertelt Smeets. 

STER reclame