Marit Bouwmeester

Bouwmeester sterk onder wisselende WK-omstandigheden

Zeilster Marit Bouwmeester maakt ondanks de sterk wisselende omstandigheden in Oman een sterke indruk tijdens de strijd om de wereldtitel in de Laser Radial. De titelverdedigster eindigde in de races op zaterdag als zesde en vierde en bezet na twee dagen de tweede plaats in het klassement.

Bouwmeester heeft na vier races twaalf punten, twee meer dan de Deense Anne-Marie Rindom, die zaterdag in de derde race als 29ste finishte en de vierde race won. De 29ste plaats is het aftrekresultaat voor de Deense. De derde plaats in het klassement is voor de Finse Tuula Tenkanen.

Constant

"Het gaat wel lekker", oordeelde Bouwmeester na twee dagen. "We hebben weinig tot geen wind. De omstandigheden zijn heel wisselvallig en dat zie je terug in de uitslagen. Ik vaar echter redelijk constant. Elke dag een stapje beter is het plan."

Annemiek Bekkering (l) en Annette Duetz

Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben op de WK 49er in Buenos Aires in de vrouwenboot (FX) beslag gelegd op de negende plaats. Na de fleetraces lag het duo achtste. In de medalrace (zevende) leverden ze een positie in. Het duo Giulia Conti/Francesca Clapcich schonk Italië de eerste wereldtitel sinds 2008 in een olympische klasse.

Olympisch ticket

Nina Keijzer en Claire Blom zullen tot 2016 moeten wachten om het ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro definitief veilig te stellen. Het duo, dat de strijd in de nationale selectie al heeft gewonnen, eindigde bij het WK als 21ste en miste daardoor de medalrace. Ze kunnen het startbewijs voor Rio volgend jaar nog binnenhalen bij de WK of tijdens de olympische zeilweek in Hyères. Beide evenementen vinden plaats in het voorjaar.