NOS SportAangepast

Prima start titelhoudster Bouwmeester op WK

Bouwmeester wil beste zeilen laten zien op WK

Marit Bouwmeester is goed begonnen aan het verdedigen van haar titel op het WK Laser Radial in Oman. De Nederlandse zeilster staat na de eerste dag op de tweede plaats met 9 punten.

De 27-jarige Bouwmeester eindigde in de eerste race als tweede en werd zevende bij de tweede manche. Anne-Marie Rindom staat eerste met eveneens 9 punten. De Deense is koploper omdat ze de eerste race op haar naam schreef.

Zeker van olympisch ticket

Bouwmeester is al zeker van een olympisch ticket voor Rio de Janeiro en wil in Oman haar beste zeilen tot nu toe laten zien.

"In een niet-olympisch jaar is het WK het belangrijkste toernooi", zei Bouwmeester, die op de Olympische Spelen in Londen zilver pakte, aan de vooravond van het kampioenschap. "Het wordt een lange week, met twee races op een dag, maar ik voel me fit en sterk en heb er heel veel zin in."

Rentree studerende Xu Lijia

Bouwmeester komt in Oman onder anderen Xu Lijia tegen, de Chinese topzeilster die in 2012 olympisch goud pakte. Xu stopte na de Spelen voor een studie Management, maar maakte op het WK haar rentree.

Het WK Laser Radial in Al Mussanah duurt tot en met 26 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl