Sven Kramer
NOS Schaatsen

Kramer furieus na lekken medisch dossier

Sven Kramer werd zondagavond bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary laatste op de 1.500 meter (op de gevallen Min Seok Kim na), maar daar maakte hij zich na afloop nog het minste druk om.

Nederlands bekendste schaatser wond zich vooral op over het uitlekken van zijn medische dossier en de berichten over zijn relatie met Jorrit Bergsma.

'Of ik boos ben? Dat is nog zacht uitgedrukt'

De Volkskrant publiceerde dit weekend een verhaal waarin zenuwschade in Kramers rechterbeen in december 2010 aan de orde kwam. Mogelijk door een overdosis vitamine B. De krant beriep zich op medische gegevens van Kramer.

"Of ik boos ben? Dat is nog zacht uitgedrukt", zei de schaatser. "Ik laat het er ook niet bij zitten. Ik wil er niet te veel energie aan verliezen, maar alle artsen hebben een beroepsgeheim. Dan is het opzienbarend dat in de Nederlandse sportwereld uit medische dossiers wordt gelekt. Ik weet waar het lek zit, maar dat komt nog wel."

Het is aan ons om dat intern op te lossen, als mensen dat willen.

Sven Kramer

"Ik heb niks te verbergen. Zo erg is het niet. Als dat het hele probleem was geweest, had ik met vier weken weer geschaatst. Ik wil proberen te voorkomen dat in de toekomst bij andere sporters ook gelekt wordt, terwijl zij misschien grotere problemen hebben."

Botert het niet met Bergsma?

Kramer ging ook in op uitspraken van bondscoach Geert Kuiper, die in Calgary liet weten dat er in Sotsji iets is voorgevallen tussen Kramer en Jorrit Bergsma dat nog niet is uitgesproken.

"Daar ben ik me eigenlijk niet van bewust en ik denk Jorrit ook niet", aldus Kramer. "Maar alle woorden die we er nu al aan vuil maken zijn er alweer te veel. Het is aan ons om dat op te lossen, als mensen dat willen."

Kuiper deed zijn uitspraken, omdat hij Bergsma weer bij de ploegenachtervolging wil betrekken, maar dat lukt niet zolang die zijn 'akkefietje' met Kramer niet zou hebben uitgesproken.

'Tussen Kramer en Bergsma botert het niet zo'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl