Denis Joeskov komt in de buurt van de toptijden van Shani Davis
NOS Schaatsen

Joeskov maakt indruk op 1.500 meter met derde tijd ooit

Denis Joeskov heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary op indrukwekkende wijze de 1.500 meter gewonnen. De 26-jarige Rus finishte op het ijs van de Olympic Oval met 1.41,88 in de derde tijd ooit.

Het wereldrecord van Shani Davis, die op 11 december 2009 de mijl volbracht in 1.41,04, kwam nog niet in gevaar. Maar Joeskov heeft wel aangetoond de man te zijn die op dit moment de grootste kanshebber is om binnen afzienbare tijd dat wereldrecord op zijn naam te zetten.

Wereldbeker Calgary: samenvatting 1.500 meter (m)

Swings en Mantia ook op podium

Bart Swings en Joey Mantia verrasten met respectievelijk de tweede en de derde plaats. Het verschil met Joeskov was echter nog vrij groot. Swings finishte in 1.42,48 en Mantia voltooide zijn race in 1.42,48.

De beste Nederlander was Kjeld Nuis. Hij ging flitsend van start, zat lange tijd onder het schema van het Nederlandse record van Koen Verweij (1.42,28), maar moest in de laatste ronde te veel toegeven. Nuis klokte 1.42,89, wat wel een persoonlijk record betekende.

Sven Kramer kon niet overtuigen. Hij moest in zijn rit even inhouden toen tegenstander Kim Min-Seok onderuit ging. "Daarna was het al klaar voor mij", zei hij na afloop. Dat was wel duidelijk. Kramer eindigde als laatste (1.46,91).

Kramer was blij dat hij nog op de been stond
Uitslag 1.500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl