NOS Sport

Federer wil meer dopingcontroles bij tennis

'Meer geld naar dopingcontroles in tenniswereld'

Roger Federer vindt dat tennissers veel te weinig op doping worden gecontroleerd. De Zwitser verbaast zich erover dat hij slechts zelden een dopingcontroleur ziet. "Ik ben er altijd verbaasd over dat ik na een finale de baan af kan lopen en dan niet gecontroleerd word", zei hij op de persconferentie voorafgaand aan de ATP World Tour Finals in Londen.

Alleen door betere en meer controles kan een schandaal zoals in de atletiek worden vermeden, denkt de Zwitser. "Ze doen hun best, maar het kan beter. Als je de kwartfinales van een toernooi bereikt, als de punten en het prijzengeld toenemen, dan moet je weten dat je getest gaat worden."

Steun van Nadal en Murray

Ook Rafael Nadal en Andy Murray spraken zich uit voor betere controles. Nadal gaf aan dat hij het niet erg zou vinden als een deel van het prijzengeld gebruikt gaat worden voor dopingcontroles. "We zijn een rijke sport en we moeten ervan uit kunnen gaan dat de sport honderd procent schoon is."

De Schot wees erop dat meer controles niet altijd gelijk staan aan een schone sport. "Lance Armstrong was de meest geteste atleet ter wereld en hij werd ook nooit gepakt."

2.000 controles

De internationale tennisfederatie heeft de afgelopen vier jaar meer dan 2.000 controles uitgevoerd. Ter vergelijking in het wielrennen zijn alleen al in 2014 tien keer zoveel controles uitgevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl