Hongarije wint play-offduel in Noorwegen

Hongarije wint eerste play-offduel met Noorwegen

Hongarije heeft zich met het oog op het EK een goede uitgangspositie verworven door het eerste play-offwedstrijd in en tegen Noorwegen met 1-0 te winnen. Zondag is de return.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend met twee grote kansen voor Noorwegen en eentje voor Hongarije in de eerste tien minuten. Per Ciljan Skjelbred had in de derde minuut de hoek voor het uitkiezen, maar zag zijn schot knap gekeerd worden door doelman Gábor Kiraly, die voor de honderste keer onder de lat stond bij Hongarije. Een minuut later kopte verdediger Even Hovland net naast.

László Kleinheisler zorgde voor de 0-1

De Hongaren waren in de negende minuut dicht bij de 1-0 via László Kleinheisler, die zijn volley gekeerd zag worden door Ørjan Nyland. Een kwartier later trof de debuterende Kleinheisler wel doel met een verrukkelijk wreefschot. En het had nog erger kunnen worden voor de Noren als Ákos Elek vlak voor rust wat gerichter had gekopt.

Kans Dzsudzsák

Aan goede wil ontbrak het de Noren ook na rust niet, al moest het daarbij het vooral van de tomeloze inzet hebben en minder van een doordachte aanvalsopbouw. Hongarije kwam defensief nauwelijks in de problemen en kreeg via Balasz Dzsudzsák een grote kans op de 2-0. Doelman Ørjan Nyland reageerde echter alert op de inzet van de oud-PSV'er.

In de slotfase werd het toch nog even spannend, vooral toen de bal na een save van Kiraly door de lucht zeilde en Pål André Helland de bal zo in een leeg doel kon koppen; hij trof echter de lat.